Vores virksomheder er vores livsnerve og vores eksistens

På forsvindende få år har vi sagt farvel til tusindvis af arbejdspladser og den vækst vi har set i turismen har ikke ændret ved det faktum at færre arbejder i Varde kommune og flere kører hver dag ud af kommunen for at gå på arbejde. Den udvikling skal vendes hvis vi skal kunne se trygt ind i fremtiden.

Erhvervsudvikling og vores erhvervsfremme indsatser skal i de kommende år styrkes. Vi skaber ikke tilstrækkeligt med job i Varde, men vi har fået stoppet tilbagegangen.

Herfra skal fokus rettes imod at kæmpe for vores respektive andele i de mange nye store klimaprojekter, som realiseres i de kommende år i transitionen fra olie til vind og fra olie til eks. Power To X teknologier. Landbrugets omstilling bliver helt central og vil tage fart i de kommende år. Allerede nu ser vi nye spændende initiativer i Varde som bl.a. skal understøtte landbrugets grønne omstilling. 

Vi turde gå nye veje i vores erhvervsfremme. Vi skal lykkes bedre med både at tiltrække og skabe nye virksomheder, flere jobs og flere butikker. Den erhvervsmæssige udvikling og innovation, skal understøttes så vi sikrer, at vores virksomheder uanset branche kan vækste, overleve og udvikle sig ind i fremtiden. Vores erhvervsliv og virksomheder er vores livsnerve og vi ser erhvervsfremmeindsatserne og samarbejdet med vores virksomheder som helt afgørende for, at vi også kan vende befolkningstilbagegangen til en positiv fremgang.

Det kræver, vi kan tilbyde hele pakken bestående af både gode rammevilkår for erhvervslivet, turismeaktørerne og landbruget, men også at vi i fællesskab understøtter vores foreninger, daginstitutioner, skoler og vores ældrepleje så de udvikles med høj faglighed og kvalitet og fokus på ”Det gode liv”.  

Varde kommune skal være i Top-10 hvad angår erhvervsvenlighed og vi skal turde markedsføre os selv på vores unikke kvaliteter og muligheder som kommunen i midten af Vestjyllands vækst og udvikling.